Kundtjänst i toppklass - 072 20 20 548

Leverans 2-5 arbetsdagar

Endast kvalitetsprodukter

Säker betalning

Future Factor på väg till mer hållbarhet

Skapad den under Inspiration & tips,

Future Factor på väg till mer hållbarhet
Future Factor på väg till mer hållbarhet

Precis som för andra företag så är det också viktigt för oss att kunna bidra till ett bättre klimat och vara så miljömässigt hållbara som det går. Det skrev vi om i ett nyhetsbrevet. 

Vi ska kunna dokumentera alla produkternas beståndsdelar och deras resa från vagga till grav. Med över 1 000 artiklar, inköpta från flera leverantörer, så betyder det att det är ett stort projekt.

Men det vi kan göra – tack vare 80 / 20-regeln – är att beskriva hur vägen ser ut för de produkter vi säljer mest av via våra huvudleverantörers dokumentation.

Neuland GmBH
Neuland är vår största leverantör och sedan början av 80-talet så har miljöskydd varit en del av Neulands företagspolicy. De skriver:

Produkterna

  • Alla produkter kan antingen återanvändas eller slängas utan problem.
  • Hela sortimentet av papper är återanvändbart och delvis även producerat av hållbart trä från skogen, som exempelvis det kritvita InstaFlip-pappret.
  • De produkter som är ännu bättre för miljön har ett FSC-märke och Blue Angel-certifikat.
  • Alla tuschpennor har vattenbaserat bläck.
  • Alla tuschpennor har utbytbara spetsar och lock, så om de blir uppslitna så kan de ersättas.
  • Alla tuschpennor kan fyllas på med hjälp av ett unikt membransystem. På så sätt kan man med endast en flaska bläck fylla på Neuland No.One®-tuschpennorna ca 22 gånger. Bara detta reducerar användandet av värdefulla resurser med 95 %.
  • De praktiska refill-lådorna är tillverkade av papp istället för plast.

Emballage

Neuland arbetar löpande med att förbättra sitt emballage så det blir miljövänligare. Neuland använder endast folie för att skydda en produkt om det inte finns några andra alternativ.

På Neulands fabrik och lager

Neuland strävar också efter en bra energibalans. Sedan 2020 har Neuland uteslutande använt 100 % grön el och gas.

De använder endast LED-lampor i hela produktionsområdet.

95% av tillverkningsprocesserna sker i Tyskland eller Europa och kan därmed reducera onödig transport och därmed CO2-utsläpp.

De har ett lager med reservdelar, vilket innebär att kunderna kan reparera deras blädderblockstativ och pinboards istället för att bara slänga dem.

Du kan läsa deras blogginlägg här: https://blog.neuland.com/en/newbees-sustainability/?doing_wp_cron=1672923336.7640600204467773437500 

Metalog GmBH
Metalog är vår näst största leverantör. De har alltid varit föregångare för att ta socialt ansvar. De skriver:

”Genom den tillväxt som Metalog har uppnått sedan 1995 så har det alltid varit viktigt att förbli trogen mot våra rötter. Våra verktyg är producerade vid flertalet verkstäder för människor med funktionsnedsättning i Bayern, Tyskland. Produkterna är tillverkade som handarbete och må det fortsätta vara så länge.”

Du kan läsa mer om deras policyer och värderingar här: https://www.metalogtools.com/ueber-uns-

PostNord
Vi använder PostNord för att skicka direkt från producenterna eller från distributionslagret i Glostrup till våra kunder. PostNord skriver:

”PostNord-koncernens långsiktiga miljömål har varit att reducera CO₂-utsläppen med 40 % i perioden mellan 2009-2020. Vi har bidragit till det gemensamma nordiska målet att reducera CO₂-utsläppen i Danmark med 68 % vid slutet av 2020. Nu har vi satt nya mål. Som en del av den nya målsättningen vill PostNord vara fossilfria 2030. Under 2025 vill vi reducera vårt CO₂-utsläpp med 40 procent jämfört med 2020 och senast under 2027 vill vi dela ut ’last mile’ helt utan utsläpp.”

 

Övriga processer
Vi arbetar själva primärt hemifrån och har de flesta mötena online. När vi kör så är det först och främst i samband med deltagande i mässor, utställningar och kurser runt om i Danmark och Sverige.

Om du har frågor om denna artikel eller våra produkter så är du alltid välkommen att kontakta Peter Levinsen på telefon 072 20 20 548.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar